GEBOORTE IN KAART

ONTDEK DE BEHOEFTE ACHTER HET GEDRAG

Wel eens het gevoel gehad dat je je gedrag kunt linken aan je eerste levensjaren?

Dan klopt je gevoel. Tijdens de fases van conceptie tot aan het 3e levensjaar, ben je nog amper bewust van je handelen. Onbewust maakte je daar al wél keuzes, of heb je iets gevoeld wat je niet onder woorden kon brengen die nu nog invloed op je leven hebben.

Klinkt misschien wat zweverig, ik kan je verzekeren dat dat het niet is. Ik zal een voorbeeld geven van hoe het werkt:
Je bent twee jaar en je ziet op de tafel prachtige theekopjes staan. Je bent avontuurlijk van aard en wil graag alles zelf ontdekken. Je moeder zegt: “Blijf van de theekopjes af, want ze zijn heet!” Jij luistert niet, je moeder let even niet op en je zit met je handen aan de hete theekopjes. Je hebt pijn.
Aan de hand van deze pijn trek je een conclusie: “Ik ga niet meer aan het theekopje zitten.”. (in de ideale wereld ;-)) Ook als er geen heet water in zit, kom jij niet aan dit kopje.

Deze ervaring zorgt er nu voor dat jij je gedrag aanpast ten aanzien van theekopjes. Dit gaat allemaal in het onderbewustzijn. De volgende keer dat je het kopje ziet, denk je niet meer aan het voorval terug, je zit er gewoon niet meer aan. Jaren later weet je niet eens meer van dit voorval, totdat misschien iemand het je weer vertelt. Zo werkt het met alles wat je mee maakt.

Ik hoor je denken: “Maar dit gedrag is juist heel handig, ik zit met gedrag waar ik last van heb, hoe kan ik hier mee om gaan?”. 

Herkenbaar?

Het gevoel dat je iemand mist.

Moeite hebben met afscheid nemen.

Alles moet op jouw manier, anders voelt het niet prettig voor jou.

Moeite met nieuwe en onverwachte situaties.

Ongemakkelijk voelen in groepen.

Snel angstig.

Beklemmend gevoel als je iets niet kunt doen op jouw tempo.

HOE KAN IK ANDERS OMGAAN MET GEDRAG?

EEN DUIK IN HET VERLEDEN VOOR JEZELF

ASSERTIEF

 

Jij wil graag je gedrag kunnen herleiden en niet alleen dat, je wil ook weten hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan. Dit zijn geen gewone sessies. We gaan echt terug naar jouw basis en mogelijk ook nog van daarvoor. Daar bedoel ik mee, hoe het leven van je ouders was. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. En daar zal ik ook uitgebreid op in gaan.

ü Je krijgt inzicht waar je gedrag vandaan komt
ü Je leert over jezelf wat je nodig hebt en waarom
ü Er ontstaat meer begrip voor je gedrag, omdat je snapt waarom je het doet
ü Je leert liefdevol te kijken naar jezelf
ü Aangeleerd gedrag liefdevol omarmen en als het niet zinvol is, dan afleren.
ü Je krijgt tools om hier mee aan de slag te gaan

“De geboorte in kaart sessie was een heel fijn begin om op deze manier het traject te beginnen. Het is een mooi startpunt en Annelies kan ook goed uitleggen waarom ze met zo’n sessie begint en dat gaf mij heel veel vertrouwen om de ontdekkingen uit de sessie mee te nemen in mijn verdere leven. 

Ik DURF nu voor mijzelf op te komen, voel dat ik er ook mag ZIJN, mijn MENING is ook een mening, andere mensen veranderen is lastig maar je kan je eigen kijk veranderen op de ander (en dus bij jezelf blijven!) en jezelf minder afhankelijk van de persoon opstellen. Daarnaast blikten we terug naar mijn gezinssituatie en wat voor invloed dat nu nog heeft op de (onbewuste) patronen die ik had. Heel interessant en heel helpend om steeds meer door te krijgen gedurende de sessies waar dingen vandaan komen. Dit deden we met allerlei verschillende werkvormen! Door deze resultaten kwam ik steeds dichter bij de kern (mezelf) en ervaar ik nu dus meer rust in mijn hoofd.”

“Ik DURF nu voor mijzelf op te komen, voel dat ik er ook mag ZIJN.”

“Annelies houdt je op een prettige manier een spiegel voor en geeft je daarmee andere inzichten en invalshoeken. Hierdoor ontdek je snel hoe het ook anders kan, maar vooral ook hoe je dat op verschillende manieren zou kunnen proberen en toepassen in je eigen situatie.

Het fijne is dat door de herkenning je praktische tips in de praktijk kan toepassen. Heel verhelderend en echt een aanrader!”

“Je ontdekt snel hoe het ook anders kan.”

Waarom dit traject zo uniek is:

Jij bent uniek

Je gaat werken aan de punten die er echt toe doen voor jou

Je leert kijken op een andere manier naar jezelf. Het is een snelle methode om tot de kern te komen en te zien waar jij extra coaching bij kan gebruiken. 

Geboorte in kaart

Geboorte in kaart is een unieke methode in Nederland

De geboortepsychologie heeft nog maar weinig algemene bekendheid in ons land. Met geboorte in kaart sessies ga je direct met een concrete methode hiermee aan de slag. Het is een methode waarbij je gewoon voelt dat je dit MOET doen, zonder dat je hoofd het begrijpt.

Dit traject kost slecht 6 uur van je tijd

Je hebt vier sessies, waarvan twee ‘Geboorte in kaart’ sessies en twee coachsessies. De sessies zijn in mijn praktijk. Er is ook een optie om de laatste twee sessies online te doen. Ik werk concreet en to-the-point.

HET TRAJECT

Voorbereiding

Direct aan de slag

De eerste stap is vragen beantwoord-en over jouw geboorte. Dit geeft jou al de eerste inzichten.

Sessie 1

Patronen zichtbaar

Bewust en onbewust doe jij wat je nu doet. A.d.h.v. jouw geboortever-haal gaan we dit naar boven halen.

Sessie 2

Jouw behoeftes

Krijg inzicht in je sterke punten en in wat jij nodig hebt om inefficiënt gedrag te veranderen.

Sessie 3

Patronen door-breken

Aan de slag met het inzetten van efficiënt gedrag. Tips om thuis mee aan de slag te gaan.

Sessie 4

Beïnvloed jezelf

In deze laatste sessie gaan we in op hoe jij jezelf kan beïnvloeden om zo je aan je eigen behoeftes te kunnen voldoen.

Q&A

1 maand na traject

Skypesessie van een half uur voor je vragen naar aanleiding van dit coachtraject.

Bonus

Pakket "GIK voor mijzelf"

497 337,=
 • Geboortevragenlijst
 • 2 'Geboorte in kaart' sessies
 • 2 coachsessies
 • Extra: Q&A sessie 30 minuten (t.w.v. €49,-)
 • Binnen 5 werkdagen de 1e afspraak
 • Direct naar de kern met deze praktische methode
 • Optie: Verslag van de sessies voor € 65,=
Geboorte in kaart

Aan het eind van dit traject heb jij bereikt:

Rust en ontspanning

Omdat we direct tot de kern komen en oorzaken weten te achter halen, ontstaat er meer rust en ontspanning in jouw lichaam.

Regie in handen

Je krijgt een helder in zicht in wat jij zelf wil doen, denken en voelen.

Jezelf kunnen zijn

Jij leert dat je jezelf mag zijn en hoe je een nog betere versie van jezelf wordt. Dit weet je waarschijnlijk al, maar nu ga je het ook voelen en ervaren.

Praktijk Annelies Teunissen

 

VOOR WIE?

ü  Vind jij het lastig om met grenzen om te gaan?
ü  Ervaar je een gemis in je leven?
ü  Of vind je het moeilijk om jezelf te kunnen zijn in een groep met mensen?
ü  Een (vriendschaps)relatie met anderen aangaan is geen vanzelfsprekendheid voor jou.
ü  Heb jij een bijzondere geboorte gehad en wil jij weten welk gedrag hier onder andere uit ontstaan is? Welke keuzes jij toen al hebt gemaakt?
ü  Wil jij er achter komen wat je nu nodig hebt om dit gedrag te veranderen?

Voor iedereen die zich afvraagt waar gedrag vandaan komt of wil weten welke impact zijn of haar geboorteverhaal nog heeft op het dagelijks leven

Maak dan nu een afspraak, volgende week heb je je eerste sessie.

HOE KAN IK ANDERS OMGAAN MET GEDRAG?

Gedrag van je kind is niet goed of fout, het is altijd logisch

 

Ook wel eens gedacht: “Hoe komt mijn zoon zo angstig?”, “Waarom kan mijn dochter niet voor zichzelf op komen?” of “Waarom accepteert hij nu geen nee?”. Als ouder zit je soms met je handen in het haar als het gaat om het gedrag van je kind. Ofwel omdat jij of je partner het lastig vinden een juiste manier te vinden of omdat de buitenwereld het moeilijk vindt om er mee om te gaan.

Met dit traject krijg jij als ouder:

ü Inzicht over waar het gedrag vandaan komt
ü Een diepere band met je kind omdat je leert wat hij/zij nodig heeft en waarom
ü Meer begrip voor het gedrag, omdat je snapt waar het vandaan komt
ü Acceptatie over hoe de eerste levensjaren gelopen zijn
ü Tools, oefeningen om hier mee aan de slag te gaan

Annelies Teunissen

“Vanaf de geboorte heb ik met een enorm schuldgevoel gelopen, omdat ik er niet voor Roos kon zijn, zoals ‘men van een moeder verwacht’. De eerste week heb ik er door omstandigheden niet kunnen zijn voor Roos en het daarop volgende eerste jaar was moeilijk. De liefde voor Roos was er volop, maar ik vond het moeilijk om een goede ‘modus’ te vinden.

Ik heb de avond als zeer positief ervaren alhoewel het ook moeilijk is om al specifieke eigenschappen van Roos te benoemen nu ze nog maar zo jong is. Het was fijn om te horen dat liefde en aandacht van de ouder de slechte start doet helen. Het was ook fijn om te weten dat het effect bij de geboorte met papa i.p.v. mama niet uitmaakt voor Roos om zich vanaf moment één geliefd en gewenst te doen voelen”

Ik zou een geboortesessie willen aanbevelen aan moeders die ook niet op een zogenaamde ‘roze wolk’ hebben geleefd en daar mogelijk eveneens een schuldgevoel over hebben. Verder vind ik het leuk om nieuwe inzichten gekregen te hebben en stof tot nadenken voor de toekomst.

“Ik heb nieuwe inzichten gekregen en stof tot nadenken”

“Wat ik het meest bijzondere vind is hoe de geboortepatronen en mijn zoon zijn karaktereigenschappen en de moeilijkheden die hij ervaart, hier zo duidelijk in overeenkomen. Ik heb nooit geweten dat in zo’n vroeg stadium al zoveel bepaalt wordt.

Heel fijn zijn de adviezen die je daarbij geeft.

Het geheel heb je ook nog eens heel duidelijk en persoonlijk verwoord in een mooi verslag, wat heel fijn is voor mij en mijn zoon. Dit is namelijk pas het begin…”

“De adviezen die je geeft zijn heel fijn”

Hoe denk jij over je periode van je zwangerschap?

Voor iedereen is het krijgen van een kind anders. Elke zwangerschap en bevalling is uniek. Net als elk kind. Kijk eens naar dit filmpje, hoe snel je al een echt wezen bent. Stel je eens voor wat het zou meegemaakt kunnen hebben toen hij/zij in je buik zat.

Waarom dit traject zo uniek is:

Jij bent uniek

Je gaat werken aan de punten die er echt toe doen voor je kind

Je leert kijken op een andere manier naar het gedrag van je kind. Het is een snelle methode om tot de kern te komen en te ontdekken waar je kind extra coaching bij kan gebruiken. 

Geboorte in kaart

'Geboorte in kaart' is een unieke methode in Nederland

De geboortepsychologie heeft nog maar weinig algemene bekendheid in ons land. Het is een wetenschappelijk bewezen methode. Met geboorte in kaart sessies ga je direct met een concrete methode aan de slag om de geboortepsychologie toe te passen. 

Dit traject kost slecht 4 uur van je tijd

Je hebt twee ‘Geboorte in kaart’ sessies. De sessies zijn in mijn praktijk. Je kind hoeft hierbij niet aanwezig te zijn. Ik werk concreet en to-the-point.

HET TRAJECT

Voorbereiding

Direct aan de slag

De eerste stap is vragen beantwoorden over de zwangerschap en bevalling. Dit geeft jou al de eerste inzichten.

Sessie 1

Patronen zichtbaar

Bewust en onbewust doe je kind wat het nu doet. A.d.h.v. het geboorteverhaal van je kind, gaan we dit naar boven halen.

Sessie 2

Jouw behoeftes

Krijg inzicht in de sterke punten en in wat je kind nodig heeft om inefficiënt gedrag te veranderen.

Sessie 3

Geboorte verhaal

Optioneel: Tijdens deze sessie vertel je het geboorteverhaal aan je dochter of zoon. Ik zal dit aanvullen met mijn kennis hierover.

Optie

Q&A

1 maand na traject

Skypesessie van een half uur voor je vragen naar aanleiding van dit coachtraject.

Bonus

Pakket "GIK voor mijn kind"

250 195,=
 • Geboortevragenlijst
 • 2 'Geboorte in kaart' sessies
 • Extra: Q&A sessie 30 minuten (t.w.v. €49,-)
 • Extra: Digitaal geboorteverslag om thuis in te vullen
 • Binnen 5 werkdagen de 1e afspraak
 • Direct naar de kern met deze praktische methode
 • Optie: Verslag van de sessies voor € 65,=
 • Optie: na traject een sessie ouder met kind € 70,=
Geboorte in kaart

Aan het eind van dit traject heb jij bereikt:

Begrip en ontspanning

Je leert je kind op een diepere laag kennen. Hierdoor ontstaat er ook meer grip op je eigen gedrag, zodat je vanuit rust en ontspanning kan handelen naar je kind toe.

Kennis is macht

Kennis is macht. Ofwel je beseft nu van welke impact de geboorte nu nog op je kind heeft. En doordat je dit weet kan je er ook mee aan de slag gaan.

Je kind kan meer zichzelf zijn

Je gaat met een liefdevolle blik naar het gedrag van je kind leren kijken. Je krijgt inzicht in hoe je hem/haar beter kan ondersteunen.

Assertiviteit praktijk

Voor wie?

ü  Mijn zoon raakt snel gefrustreerd.
ü  Onze dochter heeft nog elke keer moeite om afscheid van ons te nemen.
ü  Het is lastig om tot mijn dochter door te dringen. 
ü  Mijn kind kan volledig in paniek raken.
ü  Onze dochter is heel traag met alles. We moeten vaak wachten op haar.

Voor iedereen die zich afvraagt waar gedrag vandaan komt of wil weten welke impact de zwangerschap en geboorte nog heeft op het dagelijks leven zijn of haar kind. 

Het maakt niet uit of je kind nog een baby of tiener is. Bij de sessies hoeven kinderen niet zelf aanwezig zijn. 

Maak nu een afspraak, volgende week heb je je eerste sessie en krijg je direct de eerst inzichten.

HOE KAN IK ANDERS OMGAAN MET GEDRAG?

Voorbereid de bevalling in!

Geboorte in kaart zwangerschap

Jij  bent zwanger en je bent je er van bewust dat alles wat gebeurt rondom jou en je baby invloed heeft. Of je nu zwanger bent van de eerste of van de derde, elke zwangerschap is uniek. En dat kinderen niet op elkaar lijken qua gedrag, komt onder andere voort uit dat jijzelf in een andere periode zwanger bent geworden. Alles heeft invloed:

→ Of je direct zwanger bent geworden of dat je zwanger bent geworden na een miskraam
→ Of je stress of last van misselijkheid had of niet
→ Dat je relatie met je partner goed zit of niet
→ Of je wel of niet gepland zwanger bent geworden 

Maar ook hoe de bevalling is gegaan:
→ Keizersnede of spoedkeizersnede
→ Beademd of in een couveuse 
→ Of je bent ingeleid of dat je bevalling spontaan op gang kwam
→ Langdurige bevalling of snelle bevalling
→ Met mijn bestrijding of zonder interventies

De 'regie' in handen

Je kan een zwangerschap onvoorbereid in gaan. Dit is wat ik zelf heb gedaan. En alles is medisch gezien goed gegaan, tegelijkertijd had ik graag geweten wat ik nu weet. 

Zo heb ik pijnmedicatie genomen tijdens de bevalling, waarvan artsen aangeven dat dit weinig invloed heeft op de gezondheid van de je kind. En dat klopt, zover ik weet. Het heeft echter wel invloed op de binding met je kind. In plaats van dat je het samen met je kind doet, wordt een deel van jouw gevoel uitgeschakeld. En dit heeft invloed op het gedrag van je kind. 

Mijn zoon huilde niet toen hij op mijn borst werd gelegd. Het enige wat ik dacht is: “Wanneer halen jullie hem weg om te kijken of alles goed is en moet hij niet ‘gekeurd’ worden? Zo kon ik niet genieten van dat mooie moment samen. Dit doet iets met de hechting.

Als je van te voren de keuzes weet, dan kan jij de regie in handen nemen.  

Geboorte in kaart

DE SESSIE

Vooraf krijg je een korte vragenlijst met hierin vragen over je huidige zwangerschap en eventuele eerdere zwangerschappen.

Tijdens deze sessie nemen we in ieder geval de volgende interventies door:

üEffecten van pijnbestrijding
üOp de borst bij moeder en wat als dit niet lukt?
ü
De invloed van stress bij moeder en hoe deze stress te verminderen?
ü
Effecten van een navelstrengomstrengeling

Indien van toepassing:
ü
Geboorte na een miskraam
ü(Alleengeboren) tweeling

Daarnaast is er alle ruimte om je eigen vragen in te brengen. 

Omdat ik uit ervaring weet hoe overweldigend deze nieuwe informatie is, geef ik je na de sessie, tot aan de bevalling, ook de ruimte om vragen per mail te stellen. 

Sessie "Voorbereidend de bevalling in"

97,=
 • Korte 'zwangerschaps' vragenlijst
 • 'Geboorte in kaart' sessie
 • Inbreng van eigen vragen
 • Binnen 5 werkdagen een sessie
 • Mogelijkheid tot vragen stellen per mail na de sessie
 • Optie: Voor na de bevalling 'GIK voor mijn kind' Traject met €45,= korting
zwanger en geboorte in kaart


Voor wie?

ü  Voor vrouwen die zwanger zijn eventueel samen met je partner
ü  Voor als je meer wil weten over zwangerschap en bevalling
ü  Als je niet alleen wil weten wat de effecten zijn op gezondheidsgebied
ü  Voor als je wil weten wat er gebeurd in het onbewuste van je baby
ü  Handig bij het opstellen van je geboorteplan

Maak nu een afspraak, volgende week heb je deze sessie.

Ook leuk om cadeau te doen!

HOE KAN IK ANDERS OMGAAN MET GEDRAG?

 

Ik ben gecertificeerd en heb de opleiding gevolgd bij www.jegeboorteinkaart.nl